recept: Kapros tejfölös újkrumpli főzelék, Kifőzde
Kapros tejfölös újkrumpli főzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg újkrumpli,
1 fej hagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg liszt,
1 kiscsokor kapor,
ételízesítő, zsír




A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Megfelelő edénybe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd takaréklángon tovább főzve beletesszük az összevágott friss kapor egyik felét, az ételízesítőt és egy egészben hagyott kis fej hagymát. Ez utóbbit a főzelék elkészültekor majd eltávolítjuk.
Közben a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük. Amikor a krumpli megfőtt, az elkészített rántással besűrítjük, és beletesszük a kapor másik felét. Néhány percnyi lassú forralás után tálalhatjuk.
Feltétnek adhatunk sültet, fasírtot, vagy bármit, ami eszünkbe jut.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplifőzelék
 petrezselymes újkrumpli

Forrás: Sancho receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.04.19. Utoljára frissítve: 2012.04.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 05:02:16 - 1.87)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez